banner
Dom » Proizvod > Bilje > Ljepota Fructus
Kategorija proizvoda

Pollen Typhae

【Ime kineske medicine】 puhuang [Engleski naziv] Cattail polen. 【Izvor】 Polen Typha angustifolia L. iz porodice Poaceae. 【Plant form】 Za dugogodišnje močvare. Rizomeri prelaze i ima više fibroznih korena. Ostavlja usko linearno, pola amplexicaul. Cvijeće su male, neiseksualne, ...

Pošaljite upit

【Ime kineske medicine】 puhuang

[Engleski naziv] Cattail Pollen.

【Izvor】 Polen Typha angustifolia L. iz porodice Poaceae.

【Plant form】 Za dugogodišnje močvare. Rizomeri prelaze i ima više fibroznih korena. Ostavlja usko linearno, pola amplexicaul. Cvijeće su male, neiseksualne, monočije i sakupljaju se u cilindrični, hipertrofični konj; male i ženske cvijeće su besplatne, ženske cvjetače su na gornjem dijelu, ženske cvjetnice su na donjim dijelovima, a tepali ženskog i muškog cvjetova sve su svedene na šarene ili dlakave dlake. Muško cvijeće sa stamenima od 2 do 3, kosa duža od ante, pojedinačno ili 2 do 5 bifurkacija na vrhu, polena zrna usamljena; žensko cvijeće ima male mahune, oblik kašike, a stigma jednaka dužina, male pločice i stil su bijele. Dužina uha varira u velikoj meri, obično kraće od muške cvijeće i smeđe boje. Matice su male i bez žljebova. Cvjetanje od juna do jula, plodni period od jula do avgusta.

[Poreklo distribucije] polen cattail je rođen u plitkoj vodi. Distribuirani u Anhui, Jiangsu, Zhejiang i drugim mestima.

【Prikupljanje i obrada】 Kada su cvijeće prvi put otvorene u periodu od juna do jula, oni se iseču na vrh muškog cveta, osuše i podižu za uklanjanje nečistoća kao što su stabljike. Dobijeni polen sa muškim cvetovima naziva se "trava žuto", a zatim ponovo seje. Dobio se čist polen, poznat pod nazivom "Puhuang".

【Medicinska svojstva】 Žuti prah, lagana težina, plutajući u površinu vode, ručno rubiranje i glatko čulo, lako se pričvrsti na prst. Gas blago, bez ukusa. Grass Puhuang je mješavina polena i filamenta i antera. Filamenti su žuto-braon i nisu glatki. Pod mikroskopom polena zrna su bila usamljena i sferična, prečnika od 24 do 30 mikrona. Površina je ličila na retikularni glif, a samo jedna rupa za klijanje nije bila očigledna.

Farmakološka istraživanja su poboljšala mikrocirkulaciju miokarda, hipolipidemiju i aterosklerozu, promovisali koagulaciju, uzbuđenje glatkih mišića u uterini, antispazmodični efekat na crevne glatke mišiće, inhibiciju celularnog imunosti i humoralni imunitet, antiinflamatorne, antibakterijske, anti-alergije, hemolizu.

[hemijski sastav] polen cattail uglavnom sadrži flavonoide i terpenoide. Pored toga, sadrži i isparljiva ulja, polisaharide, kiseline, tilozide, kaempferol, izorhamnetin, naringenin, kaempferol-3-arabinosid, 3-sitosterol i alkane.


pu huang 100 - 1000 0.01
pollen cattail 100 - 1000 0.12 2.02
polen cattail za prodaju 10 - 100 0.61 0.15
polen typhae 10 - 100 0.03 1.77
Typha angustifolia


Hot Tags: polen typhae, Kina, proizvođači, dobavljači, fabrika, veleprodaja, kupovina, niska cijena

Upit