banner
Dom » Proizvod > Bilje > Ljepota Fructus
Kategorija proizvoda

Semen Euryales

【Ime kineske medicine】 qianshi [engleski naziv] Euryales Semen. 【Izvor】 zrele semena Euonymus Eurya Le feror Salisb. 【Plant forma】 Godišnja vodena trava, cijela biljka ima mnogo šiljaka. Riozom je debeo i kratak, sa bijelim vlaknima i neupadljivim stabljima. Primarni listovi su potopljeni, ...

Pošaljite upit

【Ime kineske medicine】 qianshi

[Engleski naziv] Euryales Semen.

【Izvor】 zrele semena Euonymus Eurya Le feror Salisb.

【Plant forma】 Godišnja vodena trava, cijela biljka ima mnogo šiljaka. Riozom je debeo i kratak, sa bijelim vlaknima i neupadljivim stabljima. Primarni listovi su potopljeni, strelički, a kasniji listovi plutaju na površini vode. Petiol je dugačak. Listovi su blago srčani ili okruglog oblika. Prečnik je 65-130 cm. Gornji dio je tamnozelen, mnogo preklopa, duboko ljubičasto ispod, vene su podignute, Prekrivaju se ivice. Cvijet je ljubičast, usamljen na vrhu čilija, a čaša je duga i delimično izlazi iz vode. Pantalone su zatvorene noću, a tu su i 2 oštra, mnogi latice, puno stamena, donji jajnik i 8 karpela ugrađenih u vrh uvećane posude. Stigma je u obliku diska, ravna i konkavna. Bobica je sferična, spužvasta, purpurno-crvena, gusto šikantna, a cvjetni pupoljak svi liči na piletinu glavu, pa se zove "pirinač pirinač", seme je sferično, crno, cvetno ljeto i jesen.

[Distribucija porijekla] U višestrukim bazenima, močvarama i jezerima, dno vode mora biti slobodno i tvrdo, inače nije lako rasti. Raspodela je na severoistoku, severnoj Kini, istočnoj Kini, Centralnoj Kini i Sichuanu, Guizhouu i drugim mestima.

【Žetva i prerada】 Nakon kasne jeseni i rane zime, zrele voće se sakupljaju, pilinge se uklanjaju, seme se uzimaju, opere i čvrsta ljuska (spoljašnji sloj semena) se uklanja i osuši.

Biljne osobine su sferične, uglavnom slomljene, potpunog prečnika od 5 do 8 mm. Propadena površina ima mrki crveni unutrašnji sloj semena, jedan kraj je žućkasto-bijele, sa oko jedne trećine od ukupnog broja, i ima umjetne pupčane oznake. Unutrašnji sloj semena je uklonjen i bijeli. Tvrdi, beli deo, praškast. Gas blago, bez ukusa.

[hemijski sastav] Semen euryales uglavnom sadrži skrob, proteine i masti. Pored toga, uključeni su i kalcijum, fosfor, gvožđe i vitamin B1, vitamin B2, vitamin C, niacin i karoten.


qian shi 100 - 1000 0.04 0.47
qian shi herb 10 - 100 0.01
gorgon voće 100 - 1000 0.04
semen euryales 100 - 1000 0.01
Gorgon euryale seme


foxnut


Hot Tags: semenski euryales, Kina, proizvođači, dobavljači, fabrika, veleprodaja, kupovina, niska cijena

Upit