banner
Dom » Proizvod > Bilje > Roštilj bilja
Kategorija proizvoda

Rhizoma Dioscoreae Hypoglaucae

【Ime kineske medicine】 BI XIE 【Engleski naziv】 Rhizoma Dioscoreae Hypoglaucae [izvor] Dioscorea septemloba Thunbt i plant dioscorea Dioscorea hypoglauca Palibin root root tuber. 1. Rhizoma Dioscoreae Hypoglaucae: To je nepravilan kosi deo sa nepravilnim ivicama i različitim veličinama, debljine 2 ~ 5mm ....

Pošaljite upit

【Ime kineske medicine】 BI XIE

【Engleski naziv】 Rhizoma Dioscoreae Hypoglaucae

[Izvor] Dioscorea septemloba Thunbt i biljka dioscorea Dioscorea hypoglauca Palibin root root tuber.

1. Rhizoma Dioscoreae Hypoglaucae: To je nepravilan kosi komad sa nepravilnim ivicama i različitim veličinama, debljine 2 ~ 5mm. Koža je žuto-braon do tan, sa oskudnim ostatcima vlaknastog korena i konusnim izbočinama. Robe, rahlo spužve, sivo-bele rezano na sivo-smeđe, žuto-braon pražene vaskularne snopice raspršene. Gas blago, gorkog ukusa.

2. Rhizoma Dioscoreae Hypoglaucae: To je nepravilan deo sa nepravilnim ivicama i različitim veličinama. Neki imaju smeđu ili sivkasto smeđu kožu. Površina reza je žuto-bela ili sivo-siva-smeđa, a vaskularni snopovi su raštrkani kao tačke. Lagana je u kvalitetu, blago elastična i lako se ruši. Novi dio blizu vanjske kože je svetlo žut. Gas blago, začinjen i gorak.

Farmakološke studije: Rhizoma Dioscoreae Hypoglaucae sadržani u rizomima gloga imaju insekticidne efekte. Dioscin saponini, kruselin glikozidi takođe imaju antifungalne efekte.

[hemijski sastav] Rhizoma Dioscoreae Hypoglaucae glavni diosgenin koji sadrži saponin, koji još sadrži fine jame, diosgenin saponin glikozid A (saponini gore navedenih saponina su diosgenin), glog saponin, jonosaponin, saponin juan - 1-glukozinon i drugi saponini. Diosgenin je pesticidni sastojak gloga. Diozgenini izolovani iz korena uključuju diosgenin, trimetoprim, triamonijum saponin, triamcinolone saponin, triamcinolone saponin i kapsid saponin. Takođe je izolovana mala količina 25-izo-spirofluoren-3,5-diena, što može biti produkt dehidracije diosgenina kada se hidrolizuje. Gore navedeni delovi zemlje sadrže saponine, saponine i saponine. Pored semena, vazdušni delovi sadržavali su značajne količine slobodnih jonosaponina i tokoferola. Podzemni deo ima tragove slobodnog diosgenina, od kojih su svi saponini. Seme sadrži tolsaponin, a njegov aglikon je skoro potpuno prisutan kao saponin. Diozgenin, jonosaponin, tokozid i kapsidni saponin su izolovani iz ženskog cveća. Diozgenin, sinosaponin, tokozid i galeninin su izolovani iz cvetova muškaraca.


Dioscoreae Hypoglaucae Root
Rhizoma Dioscoreae Hypoglaucae
Poison Yam
BI XIE
Dioscorea septemloba Thunbt
Dioscorea hypoglauca Palibin
Hot Tags: rhizoma dioscoreae hypoglaucae, Kina, proizvođači, dobavljači, fabrika, veleprodaja, kupovina, niska cijena

Upit