banner
Dom » Proizvod > Biljne Ekstrakte
Kategorija proizvoda
Ekstrakt brusnice

Ekstrakt brusnice

Brusnica u prahu brusnice anthocyanins [Engleski naziv]: Brusnica ekstrakt 【Latinsko ime】: Vaccinium macrocarpon L. 【Izvor:: Azalea Hedge borovnica brusnica (Vaccinium Macrocarpon L.) od jagodičastog voća 【Izgled】: tamno ljubičaste ili purpurni fini prah 【Ingredients】 : Brusnica je bogata vitaminom A, ...

Pošaljite upit

Brusnice u prahu brusnice anthocyanins

[Engleski naziv]: Ekstrakt brusnice

【Latinsko ime】: Vaccinium macrocarpon L.

【Izvor】: Azalea Hedge borovnica brusnica (Vaccinium Macrocarpon L.) bobica

【Izgled】: tamno ljubičasta ili purpurni fini prah

【Sastojci】: Brusnica je bogata vitaminom A, vitaminom C, vitaminom E, anthocyanidinom, hipurskom kiselinom, kateinom, vakcininom itd.

【Standard kvaliteta】

1, glavne komponente: anthocyanins

2, koristite deo: voće

3, boja: ljubičasto crven fin prah

4, mreže: 100% preko 80 mrežica

5, miris: poseban miris

6, Gubitak pri sušenju: ≤5%

7, sadržaj pepela: ≤5%

8, teški metali: <>

9, ostatak rastvarača: <>

Mikrobiološki standardi

1, ukupne bakterije: <1000>

2, E. coli: nije detektovan

Salmonela: nije detektovan

4, kalup i kvasac: <100>

【Save】: Čuvati u hladnom suvom, tamnom, izbegavati visoke temperature.

[Rok trajanja]: 2 godine

Primjena brusnice:

Ekstrakt brusnice bogat je antocijanima, anthocyanini se mogu koristiti kao aditiv za hranu, jer anthocyanins mogu pokazivati bogatu i lijepu boju pod određenim uslovima, au isto vrijeme antocijanini su snažni antioksidanti i agensi za čišćenje slobodnih radikala, tako da se mogu koristiti kao dijetetski sastojci i farmaceutske sirovine.

1. Aditivi za hranu: ekstrakt brusnice je dobar sredstvo za bojenje hrane u boji, u kiselom i alkalnom okruženju može pokazati drugačiju boju, može se dodati različitim stilom hrane. Prema dostupnim toksikološkim podacima, UN / FAO / SZO Zajednički odbor za prehrambene aditive smatra da je anthocyanins "izuzetno toksičan" i uključen je u dodatke za hranu prirodnim pigmentom (E163), ekstrakte anthocyanina (uključujući ekstrakt borovnice). Takođe je navedeno kao neosvjereni dodaci za hranu od američke FDA i odobren je za koristiti u napitcima, mlečnim proizvodima i pecivu.

2. Funkcionalna hrana: Nekontrolisani oksidativni i slobodni radikalni napadi su jedan od osnovnih uzroka ljudskog starenja i bolesti. Veliki broj fenolnih hidroksilnih grupa sadržanih u molekulima antocijanina snažno odbija nekontrolisanu oksidaciju i slobodne radikale u organizmu Napadi, usporavaju ili inhibiraju starenje tela i bolesti, pa se ekstrakt borovnice može koristiti kao funkcionalni sastojak funkcionalnih sastojaka, ali i mogu biti direktno napravljeni u dijetetskim suplementima. Pored toga, anthocyanins takođe poboljšavaju viziju ljudi noću, to jest, efekat mračnog vida.

3. Farmaceutska industrija: Postoji mnogo eksperimenata koji pokazuju da su anthocyanini na ćelijama sisara anti-oksidanti, indukovati apoptozu ćelija raka i inhibirati njen rast, sprečavati upalni odgovor i tako dalje. Iako su antocijanini visoko rastvorljive u vodi, eksperimenti pokazuju da se prisustvo antocijanina može detektovati u ćelijama, što ukazuje na to da antocijanini mogu biti apsorbovani od strane ćelija kroz ćelijsku membranu, što daje veliku udobnost za apsorpciju anthocyanina i metabolizam. Takođe, za antocijanine u farmaceutsku industriju da obezbedi oblik velike pogodnosti.


Hot Tags: ekstrakt brusnice, Kina, proizvođači, dobavljači, fabrika, veleprodaja, kupovina, niska cijena

Upit